A világ legdrágább étterme nyílik Ibizán
Sokan álmodoznak, ám álmai megvalósításához már kevesebben jutnak el – Paco Roncero séf azonban azok közé tartozik, akik mindent megtesznek céljuk elérése érdekében.
1500 eurós kóstolómenüvel nyit június elején Ibizán, a Hard Rock Hotelben a két Michelin-csillagos séf nevével fémjelzett Sublimotion, amely nem csupán gasztronómiai élményeket, hanem fény- és hanghatásokat, érzéki csalódásokat is kínál az itt vacsorázó szerencséseknek. A séf és segédei a mindössze 12 fős vendégasztalnál készítik el a fogásokat, amelyek ígéretük szerint nem feltétlenül azok, amiknek látszanak.
Jelenleg a legdrágább étterem a kyotói Kitcho, ahol fejenként 600 dollárba kerül az étkezés, őt követi a párizsi Le Meurice 509 dolláros vacsoramenüjével, majd New York-i, három Michelin-csillagos Masa, ahol 450 dollárt kérnek el italok és borravaló nélkül, ám itt már akár a foglalás visszamondásáért is 200 dollárt számolnak fel.
Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.