A LouLou visszatért

A 2009-ben bezárt legendás LouLou étterem ismét megnyitott Budapest belvárosában. A legendás étterem azonban új helyszínen, a Székely Mihály – Király utca sarkán várja a csúcsgasztronómiára éhes vendégeket.

Néhány évvel ezelőtt sokan fogadni mertek volna, hogy a LouLou kapja meg az első hazai Michelin-csillagot, ám az végül a Costeshez került, amely bevallottan példaképének tekintette az akkor még a Vigyázó Ferenc utcában működő éttermet. Pedig Rudits Károly és csapata valóban az élen jártak a minőség és az innováció terén, a LouLou pedig a főváros első fine dining éttermeként pozícionálhatta magát. A szakmai és a közönség elismerése ellenére azonban a kulináris szentély 2009-ben bezárta kapuit, ám most azonban főnixmadárként újraéledt.

A negyvenkét férőhelyes „csúcsbisztró” – Rudits Károly elmondása szerint – a hajdani LouLou harmadszori átalakítása előtti éttermet idézi. „A LouLou utolsó, nagy átalakítása már akkora lépés volt, amit az akkori kor nem tudott követni, de napjainkban sem érzem, hogy onnan kellene folytatni” – mondja az étterem vezetője. Rudits egy visszafogott, de rendkívül elegáns helyet álmodott újra, ahol a konyha, a kiszolgálás és az enteriőr hármas egysége határozza meg az éttermet. Olyan, akár egy képzeletbeli hölgy – legyen akár a neve Loulou – aki túlzott smink nélküli bájával, modorosság nélküli eleganciájával és ellenállhatatlan belső kisugárzásával ejti rabul rajongóit. Ahogy a megújult étterem a kulinária rajongóit olyan fogásokkal, mint például a hízott kacsamáj parfait kacsa rillette-tel, gombával, Nomu Tokaji borecettel, körtével és Arabica kávéval;  a makrela escabeche quinoa, retek , zöldalma és saláta körítéssel vagy épp a borjúpofa és borjúmirigy mandulával, karamellel és karfiollal, nem is beszélve az Opera-tortáról.

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.