A koppenhágai Noma lett ismét a világ legjobb étterme

Április 28-án Londonban mutatták be az idei évben a világ legjobbjainak választott éttermek listáját, amelyen dán, spanyol és olasz séfek kerültek a dobogóra.

A World’s 50 Best Restaurant listát a világszerte 900 szakértőt tömörítő The Diners Club® World’s 50 Best Restaurants Academy tagjainak szavazatai alapján állítják össze. Tavaly a spanyol El Celler de Can Roca, előtte a koppenhágai Noma lett a legjobb, de korábban háromszor is Heston Blumenthal Fat Duckja, illetve Ferrán Adria El Bullija öt alkalommal tarolt.

A 2014-es lista élére visszatért a két évvel ezelőtt győztes, a René Redzepi nevével fémjelzett koppenhágai Noma (amelyik negyedszerre nyeri el a címet), míg a második helyre a tavalyi győztes, a katalán Roca fivérek El Celler de Can Roca-ja került, harmadik az olasz Osteria Francescana lett. Negyedik a New York-i Eleven Madison Park, míg a korábbi háromszoros győztes, Heston Blumenthal – igaz, most nem a Fat Duck-kal, hanem a londoni Dinner By Heston Blumenthallal – az ötödik helyen végzett.

A legjobb női séf a brazil Helena Rizzo, a Sao Pauloi Mani vezetője lett, életműdíjat az angol Fergus Henderson kapott.

A teljes lista itt található:http://www.theworlds50best.com/filestore/pdf/50_1_50bestguide2014.pdf

 

 

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.