A Kempinski ÉS a bisztró

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest új alapokra helyezi a szállodai étterem fogalmát az ÉS bisztró (hivatalos megfogalmazásban magyar vendéglő és pecsenyesütöde) nyitásával. A francia brasserie mintájára készült étterem ugyanis laza környezetben, belvárosi középkategóriás árakkal várja vendégeit.

Az egykori Bistro Jardin helyén kialakított, a szálloda reggeliztető szerepét is ellátó ÉS koncepciója szerint a vendégnek nem kell csak egy dolgot választania vagy kompromisszumot kötnie, elvégre miért ne lehetne sertést ÉS marhát, sört ÉS bort rendelni vagy éppen, összekötni a helyiket ÉS a turistákat? A Zsidai csoport segítségével kialakított, ám a szálloda üzemeltetésében működő ÉS az osztrák ÉS a magyar konyha legjavát vonultatja fel, leginkább hazai alapanyagokból. Az étlapon szerepel többek közt tokajis kacsamáj pástétom, tafelspitz kocsonya és gulyás, szalontüdő és borjúbécsi, lecsó és napi főzelék, túrógombóc és rigójancsi. Steaksütőjük pedig igazán ritka különleges berendezés: a 700 fokra is felmelegíthető grillen néhány perc alatt készülnek el a helyben, szárazon érlelt marhaszeletek.

A konyha a következő hónapokban folyamatos fejlődésen, finomhangoláson megy keresztül. Az induló étlapot Litauszki Zsolt a Zsidai éttermek kreatív séfje és Roland Holzer, a Kempinski Hotel Corvinus Budapest executive séfje állították össze, a bor és italválaszték szintén a két cég együttműködésével készült.

További információ: http://www.esbisztro.hu/

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.