A halra és a vadra fókuszál a Gourmet Fesztivál

Az idei, sorrendben a 6. Gourmet Fesztivál időpontját előbbre hozták a Bocuse d’Or európai döntője miatt, így annak záróakkordja lesz május 12-15 között. A Millenárison a már megszokott minőségi kínálattal, a legjobb séfek mestermunkáival és kóstolókkal, workshopokkal várják a látogatókat.

A világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d’Or Budapesten zajló európai döntőjéhez igazodva az idei Gourmet Fesztiválon nem egy tematikus étel lesz, hanem a hal és a vad, mint két, tágan értelmezett alapanyag-kategória. (A Bocuse d’Or versenyzők két kötelező alapanyaga ugyanis a szarvas és a kecsege.) Ezzel szeretnének még nagyobb szabadságot adni a fesztivál idejére kitelepülő éttermek séfjeinek.

A fesztiválon idén tovább bővül a kínálat, hisz’ immár több mint 120 kiállító vesz részt az eseményen. Itt lesznek a legjobb fővárosi és vidéki éttermek, önálló helyszínt kapnak a Belvárosi Piac kiállítói, köztük A Séf utcája és a szintén Bíró Lajos nevéhez köthető Buja Disznó(k), Gianni lángososa (Fritu), az Aranykaviár street food kiadásban (MoszkaTér), vagy Szabó Győző kulináris kalandja, a Steamboo. Cukrászatok közt ott a Pataki, a Harrer Chocolat vagy a Gerbeaud Kávéház. Lesz gondosan válogatott, minőségi streetfood, pékségek, különböző kézműves termékek és mindenféle ínyencségek. Italfronton is erős a Gourmet: Magyarország legjobb borászatai mellett pálinkászatok, és a már a gasztronómiában is helyet követelő kézműves sörfőzdék kínálatát is mustrálhatják majd a résztvevők.

A napijegy idén 3500 forintba, a bérlet pedig 7500 forintba kerül, az egyes éttermeknél vásárolható ételek ára változatlanul 1000 forint körül lesz.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.