A Gault&Millau idei legjobbjai

Megjelent a Gault&Millau Magyarország 2015-ös étterem- és borkalauza, amelynek bemutatóján a legjobbnak tartott szakmai teljesítményeket is díjazták.

Az anonim szakértők értékelése alapján:

Az év konyhafőnöke 2015-ben Ádám Csaba (Olimpia étterem);
Az év borászata a tokaji Bott Pince;
Az év étterme a Borkonyha (konyhafőnök: Sárközi Ákos; tulajdonosok: Kalocsai Zoltán és Horváth Tamás).

A kalauz értékelése szerint a legjobb hazai éttermek a következők:
Costes restaurant,
Onyx étterem,
ZONA Bisztró
17-17 ponttal,

Alabárdos étterem,
Borkonyha,
Laci!Konyha!
Olimpia Vendéglő
Salon Restaurant 16-16 ponttal.

15 pontosok: Aranykaviár étterem, Babel, Csalogány 26, LouLou Restaurant.

A Gault&Millau Magyarország étterem és borkalauz célja, hogy a független értékelés fair versenyt tegyen lehetővé, tükröt tartson a magyar éttermi világnak. További célja az, hogy a jó éttermek támogatást, reklámot kapjanak, és az Európa-szerte használt 20 pontos rendszer révén lehetséges legyen a nemzetközi összehasonlítás a szakma és a közönség számára.

A könyvbemutató gálán átadták a Magyar Gasztronómiai Egyesület Hagyomány és evolúció díját az esemény díszvendégének, az osztrák Eckart Witzigmannak. (A világhírű osztrák-német konyhafőnök munkásságáról, a hazai vendéglátásra gyakorolt hatásáról részletes írást közlünk.)

A Magyar Gasztronómiai Egyesület (MGE) minden évben az új Gault&Millau étterem- és borkalauz bemutatóján adja át az Aranyszalag Minőség tanúsítványokat is. A tanúsítványt a leghozzáértőbb hazai gasztronómiai szakemberek tesztjei, kóstolásai alapján ítélik oda legkiválóbb minőségűnek talált hazai termékeknek.

Az Aranyszalag Minőségi Tanúsítványt idén Balogh Nagy Erzsébet keleméri Île de France-báránya és Baumgartner Antal tisztavérű szőke mangalicája kapta.

A Gault&Millau Magyarország 2015 étterem- és borkalauz Feltörekvő étterem díját a gyulai Patrióta étterem, A vidék étterme 2015 elismerést a békéscsabai Brill étterem, az Alternatív vendéglátás elismerést pedig a Pesti Burger és Bár kapta.

További információ: http://www.gaultmillau.hu/kalauz-2015

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.