A Balaton télen is nyitva

A Badacsony-környéki nívós borászatok és vendéglátók összefogásának köszönhetően naprakész, pontos információkat felvonultató régiós gasztrotérkép könnyíti meg a hűvösebb időben a Balatonhoz érkezők étteremválasztását.

A Tihany-Alsóörs tengely után most a Káli-medence-Badacsony-Tapolca-Szigliget-Vonyarcvashegy-Keszthely-Héviz-Sümeg-Somló útvonal szolgáltatói is a klisék ledöntésével bizonyítják be, hogy van élet a Balatonon télen is.

A Balatoni Gasztrotérkép első kiadása október végén jelent meg, akkor az északi part keleti részéről, most viszont a nyugati oldal pincészetei, kávéházai, éttermei és szálláshelyei is közös kiadványt adtak ki. A térképek célja, hogy népszerűsítsék a minőségi balatoni vendéglátást, és szembemenjenek a régi, rossz berögződésekkel a Balatont illetően, hiszen a tó és környéke a főszezonon kívül is bőven tartogat látni-, enni-, innivalót. A résztvevő vendéglátósok kiemelten fontosnak tartják a minőséget, az összefogás erejét és a Balaton, mint egész éves úti cél népszerűsítését.

A Balatoni Gasztrotérkép remek iránytű lehet minden idelátogató és gasztro-rajongó számára, hiszen az összes hasznos információt tartalmazza a vendéglátóegységekről: téli nyitva tartás, elérhetőségek, online felületek és egy rövid leírás minden résztvevőről. Kis piktogramokkal feltüntetik azt is, hogy van-e gyerekmenü, panoráma, borospince, valamint hogy kutyabarát-e az adott hely.

A térképeknek folytatása is várható, hamarosan tavaszi-nyári kiadással, angol nyelvű verzióval, és további régiókkal bővül majd a paletta.

A kiadvány teljesen ingyenes, elérhető a térképen szereplő egységekben, a régió főbb turisztikai pontjain és a nagyobb szállodákban is, valamint letölthető online a Balatoni Gasztrotérkép Facebook oldaláról: https://www.facebook.com/balatonigasztroterkep/

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.