Sportban nyerők

„Mindannyiunk célja legjobbnak lenni a legjobbak között”. A Michael Schumachertől származó idézet nem csak a sportolókra igaz. Körképünkben a legjobb hazai sporthoteleket gyűjtöttük csokorba.

Az attrakciókhoz való közelség minden szálláshelynél fontos. Nincs ez másként a sporthoteleknél sem, azzal a különbséggel, hogy az attrakciót itt a sportpálya, az edzőterem vagy a regenerációt gyorsító spa-részleg jelenti. A legelőnyösebb, ha az objektumok sétatávolsága vannak a szállodai szobától, hiszen asportolókra az edzőtáborozás során naponta minimum két darab, 2-2,5 órás tréning vár, ezek között a pihenésre, étkezésre, feltöltődésre is kell időt szakítani.

Globall: „A” sporthotel

Hihetetlenül hangzik, de van olyan hazai szálloda, melynek sportkomplexuma két füves és egy műfüves labdarúgó edzőpályával, valamint egy füves labdarúgó centerpályával rendelkezik. A Telkiben lévő Globall Hotelben ráadásul mindegyik futballpálya UEFA standard méretű, és a centerpályához 440 fős lelátó is tartozik, 4 nagy méretű és 2 kisebb öltözőt lehet használni. A szállodának a sport a legerősebb versenyszáma: a felsoroltak mellett van egy sportcsarnokuk is, ahol egy 20×40 méteres, Gerflor borítású pálya ad otthont futball-, kézilabda- és röplabdamérkőzéseknek, illetve egyéb sportprogramoknak. 440 négyzetméteres fitnesztermük gépparkja a hatékony testedzés mellett rehabilitációra is alkalmas.

1700 négyzetméteres wellness részlegük szintén impozáns. Rendezvényben is erősek, a 220 négyzetméteres bálterem, a 80 négyzetméteres üvegterem, a 90 négyzetméteres, nagy tárgyaló, és kisebb szekciótermek nyújtanak infrastrukturális hátteret a hivatalos eseményekhez.

A szálloda az egyéni vendégek számára is jó választás, stresszmentes a pihenés, ugyanakkor a főváros gyorsan elérhető.

A 2016-os bővülés során a szálláshely kapacitása 21 új lakóegységgel bővült, azóta 85 szobában összesen 250 fő számára biztosítanak szálláslehetőséget. Standard, superior szobák és a két légterű junior suite közül lehet választani.

Rengeteg újdonság Kisvárdán

Aki az elmúlt években nem járt Kisvárdán, alaposan meg fog lepődni, hiszen a város számos új létesítménnyel lett gazdagabb. A 2018 végén megnyílt Várda Sport Hotel a verseny- és hobbisportolók, valamint az aktív turizmus felé nyitott vendégek számára egyaránt vonzó lehet. A szálláshely minimalista főépületében összesen 52 szoba található, 112 fő számára nyújtanak szálláslehetőséget.  

A kapacitást 8, egyenként 48 négyzetméteres apartmanház egészíti ki. Az edzések utáni ellazuláshoz wellness-részleg nyújt lehetőséget, a hotel konferenciatermekkel is rendelkezik.

Akár profi, akár amatőr csapatról van szó, az infrastruktúra és a személyi háttér egyaránt adott a hosszabb-rövidebb edzőtáborozások, mérkőzés előtti felkészülések lebonyolításához. Itt is minden karnyújtásnyira van, hiszen a szomszédban épült fel a város NBI-es futballcsapatának új otthona, az Új Kisvárdai Stadion, füves, műfüves és fedett edzőpályákkal. A kézilabdapályák szintén néhány percnyi távolságra helyezkednek el, gyorsan elérhető a frissen felújított ACK Atlétikai Centrum, Városi Sportcsarnok.

A szintén 2018-ban megnyílt – a régi Várfürdő helyén kialakított – Aquacinema Uszoda és Csúszdapark a nyári hónapokban minden bizonnyal a gyerekes családok kedvence lesz. A Tisza és a Rétközi-tó az evezés szerelmeseit várja.

Győrt imádják

A 2017. évi nyári európai ifjúsági olimpiai fesztivál után Győr még kedveltebb lett a sportolók körében, mint korábban. A rendezvényhez kapcsolódóan több új létesítmény épült, ezeket, azóta is rendszeresen használják a hazai és a nemzetközi csapatok.

Az infrastrukturális háttérnek és a profi kiszolgálásnak köszönhetően az ETO PARK HOTEL****superior Business & Stadiumban szinte folyamatosan fogadják az edzőtáborozni érkezőket, amatőr és profi sportolókat.

A modern, fedett nézőteres ETO Stadion szomszédságában lévő szálláshelyen a futball kifejezetten erős, ráadásul a stadiont nemcsak a sportolók élvezik, hiszen a szobák feléből a stadionra nyílik kilátás. Az alig 200-300 méteres távolságra lévő Audi Aréna Győrnek köszönhetően a kézilabdások és a kosarasok nagyon kedvelik a sportági szövetségekkel kifejezetten jó kapcsolatot ápoló szállodát, melyben úszók, vízilabdások, vívók, sportlövők is rendszeresen megfordulnak. A szálláshely nemzetközi mérkőzések idején a csapatok szálláshelyeként szintén jól vizsgázik.

A Hotel & More szállodalánchoz tartozó szálláshelyen az egyéni vendégeket kedvezményes csomagokkal várják.

A Budapestről könnyen elérhető szálloda rendezvényhelyszínként is jelentős, 1000 négyzetméteres, szekcionálható konferenciakapacitással, a működtetéshez szükséges audiovizuális felszereltséggel rendelkezik.

Eger mindenkié

A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően Eger egyik legnagyobb kapacitású szállodája, a Hotel Eger Park**** egyre gazdagabb lehetőségekkel várja a sportolókat, a szálláshely edzőtáborok bázisaként és a versenyekre érkezők körében egyaránt népszerű. Cikkünk írásakor épp a búvárúszók vendégeskedtek náluk, hiszen február végén a CMAS Uszonyosúszó Világkupa zajlott Egerben. De az úszók, a víz alatti hokisok, erőemelők, táncosok is gyakori vendégeik. 

Az akadálymentesítést itt mindig kiemelten kezelték: a mozgáskorlátozott vendégek 50 lakóegységet tudnak használni, a szálloda egész területe és a wellness-részleg is akadálymentesített. A lépcsőkhöz lifteket építettek, az úszómedencébe és az élménymedencébe beemelőket szereltek, a kombi szauna áldásos hatásait a kerekesszékkel érkezők számára is élvezhetővé tették. Jó kapcsolatot ápolnak a Magyar Paralimpiai Bizottsággal, több alkalommal szerepeltek kerekesszékes világversenyek házigazdájaként, legyen szó vívásról, cselgáncsról, erőemelésről, asztaliteniszről vagy csörgőlabdáról. Már készülnek a legközelebbi eseményre, április végén Paraemelő Világkupát tartanak náluk.

A sokoldalú komplexum konferenciák helyszíneként is népszerű, Észak-Magyarország egyik legnagyobb konferenciaközpontjával büszkélkedhet. A rendezvényközpont teljes befogadóképessége 1600 fő, amit 1200 négyzetméteres kiállítói terület egészít ki. Az itt megszálló egyéni vendégek, miután kiélvezték a wellness-részleg szolgáltatásait, hatalmas sétákat tehetnek a szomszédos Érsekkertben, hogy a tiszta levegőben a maradék stressztől is megszabadítsák szervezetüket.

Harmati László, a több szállodát és több sportlétesítményt felölelő Eger-Park Hotel Kft. ügyvezető igazgatója 75 éves kora ellenére aktív teniszezőként szívén viseli Eger és az itteni sportlehetőségek fejlesztését. 2015-ben például két, kemény borítású pályát magában foglaló fedett teniszcsarnokot építtetett, magánerőből, az Invest Sportcentrumban.

Szálloda a száguldás szerelmeseinek

A szomszédságában lévő 1070 méter hosszú, 8 méter széles gokartpályáról kapta a nevét Kecskemét egyik legújabb sport- és business szállodája, a Gokart Hotel****. A nemzetközi viszonylatban is magas minőségű, modern beléptető- és időmérő rendszerrel dolgozó pályán egy időben 20 gokart versenyezhet biztonságosan.

A helyszín a gokart és motorsport szerelmeseit színvonalas szolgáltatásokkal várja, emellett céges csapatépítők, meetingek, továbbképzések megtartásához is ideális. A szálloda vendégei többféle szobatípus közül választhatnak, rendezvényeket pedig modern, jól felszerelt, és stílusosan elkeresztelt (Gokart, Kawasaki) termekben lehet tartani.

Pintér Tünde

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.