Megnyílt a Márga Csopakon

A csopaki Szent Donát birtok korábbi étterme ezentúl a borvidék jellegzetes kőzetéről elnevezett Márga Bisztróként működik tovább, a helyi ízekre alapozva.

A Márga egy könnyed stílusú fiatalos étterem, amelynek konyhája a helyi termelők alapanyagaira építve a bakonyi forrásokat és tradíciókat igyekszik feleleveníteni, és ezeket a modern technológiák segítségével 21. századi formában bemutatni.

Az étlapon szerepel például medvehagyma krémleves tanyasi tojással, vaddisznó-szűz feketegyökérrel és laskagombával, szárnytöves csirkemell karfiolkrémmel és mángolddal, vagy éppen mákos guba. Az itallapon a jellegzetes csopaki borok mellett a későbbiekben megjelennek a világ más, márgás-mészköves borvidékeinek tételei is.

A bejárat előtti lenti szabadtéri pados részen borkert készül, amelynek kínálatban a Szent Donát pince borai szerepelnek, helyi fogyasztásra és elvitelre egyaránt, borkísérő piknikkosárral, pogácsával, házi szörpökkel, gyümölcslevekkel.

Információ: www.marga.hu

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.