Tech

Bankkártya és telefon egyben

 |  2011. október 25. kedd 14:14

Október 25-től az iOs, az Android és a Windows operációs rendszerekkel működő okostelefonokra letölthetp a MasterCard Mobile alkalmazás, amelynek segítségével biztonságosan és gyorsan intézhető az egyenleg-feltöltés, az internetes vásárlás és a számlabefizetés.
A MasterCard a Telenor, a Magyar Telekom, az FHB Csoport és a Cellum közreműködésével létrehozott alkalmazás bármilyen mobilszolgáltatónál letölthető, de használatához értelemszerűen MasterCard bankkártya (debit vagy credit) szükséges.

Október 25-től az iOs, az Android és a Windows operációs rendszerekkel működő okostelefonokra letölthetp a MasterCard Mobile alkalmazás, amelynek segítségével biztonságosan és gyorsan intézhető az egyenleg-feltöltés, az internetes vásárlás és a számlabefizetés.
A MasterCard a Telenor, a Magyar Telekom, az FHB Csoport és a Cellum közreműködésével létrehozott alkalmazás bármilyen mobilszolgáltatónál letölthető, de használatához értelemszerűen MasterCard bankkártya (debit vagy credit) szükséges.A szolgáltatásért csak egyszeri regisztrációs díjat kell fizetni, amelynek ára 99 forint, ám ezután a vásárlónak már nem kell minden egyes fizetéskor megadnia kártyaadatait. A kártyabirtokos mobiltelefonszámát, vagy kifejezetten a szolgáltatáshoz biztosított MasterCard Mobile azonosítóját adja meg fizetéskor, és a telefonjára érkező, a tranzakció adatait tartalmazó fizetési kérést egy hat számjegyű, alfanumerikus titkos kód megadásával (mPIN) erősíti meg. Az mPIN olyan állandó kód, amelyet az alkalmazás regisztrációjakor választ magának a felhasználó, és amelyet bármikor megváltoztathat a telefonján keresztül, és nem azonos a bankkártya PIN kódjával.
A MasterCard az alkalmazáson keresztül elérhető szolgáltatók és kereskedők folyamatos bővülésére számít. Jelenleg Telenor és QR kóddal ellátott T-Mobile és T-Home számlákat lehet kiegyenlíteni a MasterCard Mobile segítségével, vásárolni pedig a Bookline, a Bónusz Brigád, a Bortársaság és a GRoby kínálatából lehet.
A MasterCard Mobile ingyenesen letölthető iOS 4.0-ás (iPhone) és Android 2.2-es (vagy afeletti), valamint Windows operációs rendszert használó okostelefonokra, függetlenül a mobiloperátortól. Azon felhasználók esetében, akik nem rendelkeznek ezen operációs rendszerek valamelyikét használó mobiltelefonnal, a Telenor és a T-Mobile dinamikus SIM kártyájával ellátott, hagyományos készülékeken - egy ún. STK (SIM Tool Kit) alkalmazás letöltésével - szintén működik a MasterCard Mobile szolgáltatás.
A Magyar Nemzeti Bank 2011. első féléves adatai szerint Magyarországon több mint 3,6 millió MasterCard márkájú bankkártya van forgalomban, így a hazai kártyaállomány jelentős része használható a MasterCard Mobile alkalmazásban, amely a hazai kártyákon kívül fogadja a külföldi kibocsátású MasterCard kártyákat is.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Szavazatok száma: 145
Aktuális szám 2017/3

A Business Traveller Hungary őszi-téli számának tartalmából

Business Traveller Hungary hírlevél