Tech

A Sixt gyorsítja az autókölcsönzést

 |  2012. május 30. szerda 15:35

Mindössze néhány másodperc alatt átvehető a kiválasztott autó a Sixtnél egy mobil-alkalmazás és a QR-kód segítségével. Az innovatív kétdimenziós vonalkódos technológia néhány kézmozdulatra rövidíti le a pulthoz kötött kölcsönzési folyamatot, a papírmunka helyett alkalmazott - kódolvasóra bízott - információcsere minimálisra csökkenti az irodákban történő sorban állást. Az új szolgáltatás több mint 70 állomáson lesz elérhető.
A QR-kódos bérlés által a korábban elengedhetetlennek tartott formalitások idővel megszűnhetnek, így az ügyfelek a lehető legrövidebb időn belül juthatnak az autó kulcsaihoz. 
A vonalkódos kölcsönzés folyamata roppant egyszerű. Az ügyfelek lementik az összes kölcsönzéshez szükséges információt az új foglalási módszeren keresztül a Sixt weboldaláról, vagy a Sixt okostelefon alkalmazásán keresztül. Ezek az információk tartalmazzák nevüket, jogosítvány azonosítószámukat, fizetési módszert, stb. A foglalás leadását és megerősítését követően a vásárlók kapnak egy QR-kódot a weboldalon vagy a mobil alkalmazáson belül, de ugyanezt a kódot e-mailben is megküldik számukra, néhány kiegészítő információ kíséretében.
Az új technológia révén a vásárlóknak már nem is kell semmilyen információt bediktálniuk a Sixt pultnál dolgozó munkatársnak. Ehelyett - amikor felveszik az autó kulcsait - egyszerűen odahelyezik a kapott vonalkódot egy scanner elé és bemutatják a jogosítványukat.
A QR-kódos bérlés mellett a Sixt egy új frontvonal-menedzsment technológiát is bevezet, amellyel a sorbanállási időt a minimumra csökkentik, hogy az üzleti célból utazók és a turisták is idővesztegetés nélkül juthassanak hozzá a választott járműhöz.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Szavazatok száma: 227
Aktuális szám 2017/3

A Business Traveller Hungary őszi-téli számának tartalmából

Business Traveller Hungary hírlevél