Gasztro

Bordói kóstoló és kurzusok

 |  Forrás: Business Traveller Hungary  |   2016. november 10. csütörtök 16:25
Idén már harmadszor szól a november a bordói szőlőfajtákról és boraikról. Az egész hónapon át tartó vörösborláznak most is a Bordói November Nagykóstoló (korábbi nevén Bordó Blend) lesz a csúcspontja november 26-án.

Bordeaux több olyan dolgot adott a világ borászainak, amelyekért máig hálásak lehetünk: ilyenek a cabernet sauvignon, a cabernet franc és a merlot szőlőfajták, vagy a barrique tölgyfahordó. A világ máig legmeghatározóbb, legnagyobb presztízzsel bíró vörösboros vidéke előtt a magyar borászok is fejet hajtanak – és a Wineloversnek köszönhetően a magyar borkedvelők is, hiszen a rendezvényszervező csapat idén harmadszor hirdeti ki a Bordói Novembert.

November 26-án 14.00-tól tematikus sétáló kóstoló keretében a hazai borászok személyesen mutatják be boraikat a Corinthia Hotel Budapestben, várhatóan több mint 700 érdeklődő előtt. Eddig mintegy 60 kiállító jelezte részvételi szándékát, de a lista folyamatosan bővül.

A rendezvényen debütál a Borkollégium Pop-up School, ahol a vendégek érdekes és közvetlen előadásokat hallgathatnak a kiállítók prezentálásában. A hagyományos borkóstoló mesterkurzusokhoz képest rövidebb, kötetlenebb előadásokon bárki hiteles és érdekes információkat szerezhet a bordói szőlőfajtákról és boraikról, méghozzá egyenesen a magyar borászoktól. A pop up kurzusokon való részvételt a rendezvény belépődíja tartalmazza.

További információk: bordoinovember.hu

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Szavazatok száma: 57
Aktuális szám 2017/2

A Business Traveller Hungary nyári számának tartalmából

Business Traveller Hungary hírlevél