Egy hét a sörgasztronómia jegyében

2017-10-09 16:30:00

A tavalyi nagy siker után ismét a Sörgasztronómiai Héten, október 9-15. között kóstolhatunk különleges sör-étel párosításokat országszerte 14 helyszínen.

Hamarosan nyit Jamie Oliver pizzériája a Gozsduban

2017-09-14 15:27:00

Pezsgő környezetben nyílik meg a kontinentális Európa első Jamie’s Pizzeriája, a belvárosi Gozsdu udvarban, a Madách sétánynál.

Fagylalt-térkép a Lufthansától

2017-08-09 11:33:00

A német légitársaság egy új online interaktív térképpel segít felfedezni a legjobb fagyizókat a kontinensen – többek közt Budapesten is.

Borterasz nyílt a badacsonyi Kisfaludy-Házban

2017-08-02 14:18:00

A Badacsony legmagasabb pontján fekvő Kisfaludy-Ház Étterem megnyitotta Borteraszát, ahol minőségi borokkal és ételekkel élvezhető a páratlan balatoni kilátás.

Budapesti Borbár Túra újratöltve

2017-06-22 16:37:00

A Magyar Turisztikai Ügynökség és a Wineglass Communication a tavalyi programsorozat sikerére való tekintettel 2017. július 6-án ismét megrendezi a Budapesti Borbár Túrát.

Pezsgő Június, a nagy durranás

2017-05-30 14:21:00

Június 10-én egyedülálló buborékos választékkal találkozhatnak a vendégek a Winelovers Pezsgő Június Nagykóstolón: több mint 30 magyar és 40-nél is több nemzetközi pincészet 150-et meghaladó számú pezsgője, gyöngyöző- és habzóbora várja a látogatókat a Corinthia Hotel Budapest termeiben.

Egy éves az O’Learys Bar&Restaurant

2017-05-26 14:26:00

Szurkolói menü bevezetésével ünnepli első születésnapját a Budapest Airport SkyCourt részében elérhető O’Learys Bar&Restaurant sportbár, ahol több mint húsz monitoron, hazai és külföldi csatornákon követhetik figyelemmel a világ sporteseményeit a reptérre érkezők.

A gasztronómia ünnepe Dubajban

2017-02-16 14:05:00

A Dubaji Food Fesztivál (DFF), a város éves kulináris ünnepe idén február 23 és március 11 között zajlik, rengeteg eseménnyel, programmal, promóciókkal és sztárséfekkel.

Téli sörfesztivál másodszor

2017-02-02 15:10:00

Február 17-19-között a Danubius Hotel Gellért ad ismét helyet Magyarország egyetlen téli sörfesztiváljának. A II. Indoor Sörfesztivál a korlátlan kóstolás mellett az Osztrák-Magyar Monarchia szellemében sörvacsorával és -brunch-al is várja a látogatókat.

Felfrissülő kínálat a Zsolnay Kávéházban

2017-01-09 14:08:00

A Radisson Blu Béke Hotel Zsolnay Kávéháza minden évben újabb desszertsorral áll elő. Idén három különböző íz és formavilág várja a vendégeket és az édességek rajongóit, „mentes” verzióban is.

Aszúk és pezsgők

2016-12-08 16:12:00

Vége a kétes minőségű forralt boros karácsonyi vásároknak és a cipekedésnek –az ünnepek előtti kóstolás és vásárlás legújabb generációja, a Pezsgő és Aszú kóstoló és vásár mutatkozik be december 10-én.

Mexikó Újpest szívében

2016-11-17 15:31:00

A belvárostól távol tematikus éttermet nyitni némi bátorságot kíván, de a jól eltalált koncepció és a megfelelő kivitelezés könnyen sikerre vihető. Jó példa erre a mexikói konyhára építő Calavera, amelyet nyitása után egy hónappal már nem csak a helyi közönség kezd el felfedezni.

Bordói kóstoló és kurzusok

2016-11-10 16:25:00

Idén már harmadszor szól a november a bordói szőlőfajtákról és boraikról. Az egész hónapon át tartó vörösborláznak most is a Bordói November Nagykóstoló (korábbi nevén Bordó Blend) lesz a csúcspontja november 26-án.

Természetes italok fesztiválja a Millenárison

2016-10-27 10:54:00

Az vagy, amit megiszol - továbbra is ezt hirdeti az idén harmadik alkalommal megrendezett Mitiszol Fesztivál, amely november 12-én várja a látogatókat a Millenárison.

Ételek, italok, védőszentek a Gellértben

2016-10-26 14:32:00

Idén az újbor bíráját, a szőlősgazdák védőszentjét, azaz Szent Mártont és a gasztronómia védőszentjeit idézi meg az ország legizgalmasabb Márton napi programsorozatán a Danubius Hotel Gellért november 10-13. között.

Tokaji az év pincészete

2016-10-21 13:50:00

A Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék Patricius Borháza lett az idén az év pincészete, a 2002-ben alapított díjat a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Magyar Bor Akadémia és a Magyar Szőlő és Bortermelők Szövetsége képviselői adták át.

Új kategóriát vezet be a francia étteremkalauz

2016-10-20 14:57:00

Pop elnevezéssel új kategóriát vezet be 2017-es kiadásában a Gault&Millau francia étteremkalauz, amely a nyugat-franciaországi Noirmoutier-ban működő La Marine tulajdonosát, Alexandre Couillont választotta meg az év séfjének.

Sztárszakácsok az Air France-nál

2016-10-10 14:55:00

A következő három hónapban Régis Marcon készíti a La Première fogásait, a Business Class menüjéért pedig Guy Martin felel majd.

Otthonosan Budán

2016-10-03 14:01:00

Szeptember közepén nyitott a Villa Rosa Boutique Hotel és Étterem a budai zöldövezetben.

Sört csapolnak a KLM járatain

2016-09-02 18:03:00

A Holland Királyi Légitársaság guruló sörcsapja a KL735-ös curacaoi járaton debütál, és a légitársaság business class utasai elsőként kortyolhatnak csapolt sört a felhők felett.

Food truckok és lóverseny

2016-08-29 14:39:00

A sikeres tavaszi rendezvény után ismét Budapesten, a Kincsem Parkban adnak egymásnak randevút a hazai street food műfaj legjobb guruló büféi, az első szeptemberi hétvégén.

Szekszárd: szüret és művészet

2016-08-26 15:11:00

Pezsgő és izgalmas őszbe kaphatunk betekintést, ha szüretkor, szeptember harmadik hétvégéjén Szekszárdra látogatunk.

Hamburger a legjobb balatoni strandétel

2016-08-11 12:56:00

Az Év Strandétele díjat idén a kecskesajtos-bazsalikomos Big Mekk nyerte - közölte Kardos Gábor, a balatoni büfékultúra és kínálat megújítását célzó versenyt tavaly elindító Balatoni Kör szóvivője.

Kevesebb szőlő lehet idén

2016-08-10 12:43:00

Az idei szőlőtermés az eddigi becslések szerint nem éri el az átlagost - közölte a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) elnöke sajtótájékoztatón.

Országtorta tökmaggal

2016-08-05 12:18:00

Az Őrség Zöld Aranya lett Magyarország tortája, Magyarország cukormentes tortája pedig az Áfonya hercegnő tortája.

„Okoskalauz" a hazai borvidékekről

2016-08-04 14:02:00

Új, hiánypótló mobilalkalmazás készült a borturizmus és a gasztronómia szerelmeseinek. A Kóstolom névre keresztelt app segítségével egy gombnyomásra elérhetők a legfontosabb tudnivalók hazánk 22 borvidékének borairól, borászatairól, illetve vendéglátó- és szálláshelyeiről.

Rozét és édeset isznak a magyarok

2016-08-04 13:58:00

Április elején indult és július közepéig tartott a Nagy Bor Teszt, a legnagyobb hazai felmérés, amely az internetező magyar lakosság körében kutatta a borfogyasztási és borvásárlási szokásokat.

Megnyit a szolnoki Sörárium

2016-07-21 17:00:00

Július 22-én megnyitja kapuit Szolnok legújabb attrakciója, az interaktív Sörárium a Városháza pincéjében.

Visszatér a Babel Budapest

2016-07-21 16:55:00

Két konyhafőnökkel és erdélyi ihletésű menüsorral tért vissza a Babel Budapest.

Panoráma a Hold utcában

2016-06-29 13:41:00

Május elsején nyílt meg a Hotel President Budapest tetején az Intermezzo Roof Terrace, amelynek vendégei a lenyűgöző panorámát és a friss, nyárias fogásokat egyaránt élvezhetik a belváros szívében.

Olasz a világ legjobb étterme

2016-06-16 15:20:00

A modenai Osteria Francescana lett idén a világ legjobbja a World’s Best Restaurants szavazáson. Az étterem tavaly a lista második helyezettje volt.

A Parlamentnél nyitott kávézót a Szamos

2016-06-09 12:53:00

Letisztult, modern elegancia, összhang, és merőben más stílus jellemzi a Szamos Cafét, amely június elején debütált a Kossuth Lajos téren.

22 borvidék a fővárosi borbárokban

2016-06-01 22:03:00

A Magyar Turisztikai Ügynökség szakmai együttműködésével június 8-án rendezik meg az első Budapesti Borbár Túrát, amikor fővárosi borbárok látják vendégül a huszonkét magyar borvidéket, kedvezményes kóstolást és találkozási lehetőséget kínálva a borászoknak és a borfogyasztóknak egyaránt.

Ezek ma a legjobb magyar pezsgők

2016-06-01 21:55:00

A Winelovers – a Pezsgő Június programsorozathoz kapcsolódó – vaktesztjén idén szinte az összes hazai hagyományos champagne-i eljárással készült pezsgő megmérettetett. A 22 versenyző közül egy tízfős szakmai zsűri választotta ki a legjobbakat.

EB-terasz a Larusban

2016-05-26 13:35:00

Június 10. és július 10. között a labdarúgó EB közvetítései és kulturális programok várják Budán, a Sirály Sétányra látogatókat.

Megnyílt a Jamie’s Italian

2016-05-20 12:56:00

Több hónapos előkészületek, két hónapos londoni és budapesti tréning után május 20-án megnyitott Jamie Oliver első közép-európai étterme a Budai Várban, amelyet a Zsidai Gasztronómiai Csoporttal együttműködve hozott létre, a közös regionális terjeszkedés első állomásaként.

Belga sörök a Bálnában

2016-05-12 16:05:00

Május 13. és 15. között a Bálna Budapest lesz a helyszíne a 7. Belga Sörfesztiválnak, ahol 43 belga sörfőzde 205 féle sörét, közülük 61 féle csapolt sört kóstolhatnak meg az érdeklődők.

Magyarország nyerte a Bocuse d'Or európai döntőjét

2016-05-12 15:31:00

Széll Tamás és segítóje, Szabó Kevin nyerte a világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d'Or Budapesten rendezett európai versenyét. Az ezüstöt Norvégia, a bronzérmet Svédország viheti haza.

Rosalia a Városligetben

2016-05-04 16:53:00

Új helyszínen, a budapesti Városligetben rendezik meg az 5. Rosalia borfesztivált, amelynek látogatóit több mint ötven borász rozéi, street food ételek, koncertek, interaktív játékok és családi programok várják péntektől vasárnapig a Vajdahunyadvár mögötti réten.

Békebeli konyha a Vigadóban

2016-05-04 16:50:00

A Pesti Vigadó 2014-ben megújulva, eredeti pompájában helyreállítva nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, most étterme is új koncepcióval várja a vendégeket.

Bűbájos tavasz Tarcalon

2016-04-28 14:56:00

Április 29. és május 1. között, a tarcali Bűbájos Hétvége programjai egyrészt a népi hiedelmekhez, népszokásokhoz,másrészt a termékenységhez, a nőiséghez, a szépséghez kapcsolódnak, azonban mindegyik program középpontjában a tokaji bor áll.

Vásár és street food a Vörösmarty téren

2016-04-19 14:37:00

A március 25-től április 24-ig tartó Budapesti Tavaszi Vásár gazdag programkínálattal és gasztronómiai választékkal csábítja az érdeklődőket a belváros szívébe, a Vörösmarty térre.

A halra és a vadra fókuszál a Gourmet Fesztivál

2016-04-14 14:13:00

Az idei, sorrendben a 6. Gourmet Fesztivál időpontját előbbre hozták a Bocuse d’Or európai döntője miatt, így annak záróakkordja lesz május 12-15 között. A Millenárison a már megszokott minőségi kínálattal, a legjobb séfek mestermunkáival és kóstolókkal, workshopokkal várják a látogatókat.

Pálinkafesztivál a Belvárosban

2016-04-14 11:27:00

Idén az ország különböző tájain termesztett birs gyümölcsből készült pálinkákat hozza Budapestre április 28-30. között a tavasz legnagyobb pálinkás rendezvénye, a Belvárosi Pálinka Napok a Városháza Parkban.

Felméréssorozat indul a hazai borkultúráról

2016-04-12 17:14:00

Április 7-én indult az ország Nagy Bor Tesztje, amelynek segítségével a szervezők teljesebb képet szeretnének kapni a hazai borfogyasztási szokásokról.

Hullámvasúton érkező étel Bécsben

2016-04-07 00:41:00

A bécsi Práterben nyílt meg Ausztria első Rollercoaster-Restaurant-ja, ahol lábosban, hullámvasúton érkezik az étel a vendégekhez. Rendelni tableten lehet, a koktélokat robotok mixelik. Az egyedülálló gasztronómiai élményt látványos fényjáték egészíti ki.

Kékfrankos Április: megtalálták a legjobb kékfrankost és bikavért

2016-04-06 14:00:00

A kékfrankos hazánk legelterjedtebb szőlőfajtája, a kizárólag fehérborokra specializálódott borvidékeinken kívül mindenhol foglalkoznak vele. A Wineloversnél az egész április ezek megismeréséről szól: borversennyel, rendezvényekkel, játékkal.

Tavaszi ízek Etyeken

2016-03-24 16:53:00

A Tavaszi Etyeki Piknik a korábbi években tapasztalt rendkívüli érdeklődés és látogatottság miatt immár kétnaposra bővült, így április 8-9-én nemes italokkal, ízes gasztronómiával és nagyszerű programokkal várja látogatóit a Gasztrosétányon.

Idén is megrendezik a francia gasztronómia népszerűsítésének napját

2016-03-09 20:07:00

Világszerte mintegy 1500 étteremben idén is megrendezik a francia gasztronómia népszerűsítésének napját, Magyarországon kilenc vendéglő vesz részt az akcióban, március 21-én.

A Balaton télen is nyitva

2016-02-04 16:06:00

A Badacsony-környéki nívós borászatok és vendéglátók összefogásának köszönhetően naprakész, pontos információkat felvonultató régiós gasztrotérkép könnyíti meg a hűvösebb időben a Balatonhoz érkezők étteremválasztását.

MoszkvaTér a Belvárosban

2016-02-04 12:34:00

A januári soft opening után immár hivatalosan is várja vendégeit az Arany Kaviár „kistestvére", a MoszkvaTér a Hold utcai Belvárosi Piac galériáján.

Gasztrovíkend a Hold utcában

2016-01-27 11:39:00

Hagyományteremtő céllal szerveződik háromnapos téli evőbuli a Belvárosi Piacon, február 5-7. között. A Töltött Hold Gasztrovíkenden az ország neves és még kevésbé ismert, de jellemzően regionális, helyi alapanyagokra építkező éttermei, valamint vendégtermelők is részt vesznek.

Összefogtak a nagy budapesti bálok

2016-01-27 11:10:00

A polgári hagyományok iránti elköteleződés jegyében 2016 elején megalakult a Magyar Bálok Szövetsége. Az összefogás olyan báli szervezőket tömörít, amelyeknek az elmúlt években kifejtett munkája hozzájárult a magyarországi báli kultúra népszerűsítéséhez, hagyományai ápolásához.

A Torkos Csütörtökkel indul a Gasztroélmények éve

2016-01-14 14:19:00

A vendéglátóhelyek és a nagyközönség pozitív visszajelzései alapján a Magyar Turizmus Zrt. 2016-ban immár 11. alkalommal szervezi meg néphagyományra épülő gasztronómiai keresletélénkítő akcióját, a Torkos Csütörtököt 2016. február 11-én.

Sajtok, pizza, lángos a Belvárosi Piacon

2015-12-03 14:55:00

A rohamosan fejlődő és egyre sokszínűbb gasztronómiai kínálatot felvonultató Belvárosi Piac újabb különlegességekkel bővül: sajtkészítő üzem, gourmet bolt, lángosozó és pizzázó nyílt.

Street Food és adventi vásár

2015-11-24 10:42:00

A budapesti Belváros szívében, a Bazilika előtt rendezett adventi vásár november 27. és január 2. között a karácsonyi szezon legnagyobb és legváltozatosabb street food kínálatával várja a hagyományos és különleges ízek kedvelőit.

A Gault&Millau legjobbjai

2015-11-24 10:31:00

Már kapható a Gault&Millau Magyarország 2016-os étterem- és borkalauza, amely a legkiválóbb vendéglátóhelyek mellett szállodákat, „alternatív vendéglátóhelyeket”, borászatokat és idén először, kézműves söröket is tesztel.

Loire VIllányban vendégeskedik

2015-11-19 12:10:00

November 20-21-én nemzetközi „bortalálkozót” szerveznek Villányban – a cabernet franc főszereplésével, két terroir összehasonlításával.

150 bordói Budapesten

2015-11-18 14:40:00

Másodszor kapnak főszerepet Budapesten a világ legnépszerűbb szőlőfajtái november 21-én. A Bordó Blend Nagy Bordói Kóstolón a cabernet sauvignon, a cabernet franc, valamint a merlot, és ezek házasításai állnak majd a középpontban.

Libanoni étterem nyílik a Buddha Barban

2015-11-05 11:35:00

A Buddha-Bar Hotel Budapest Klotild Palota ad otthont a november második felében nyitó tradicionális libanoni étteremnek, a Baalbeknek.

Ismét TableFree Éttermi Napok

2015-11-04 10:44:00

November 19-25. között immár 9. alkalommal rendezik meg a TableFree Éttermi Napokat, amelynek keretében számos budapesti étterem kínál bemutatkozó menüt, rendkívül kedvező áron.

Elit borkóstoló és üzletember találkozó a Gresham Palotában

2015-10-22 14:24:00

​A gazdasági élet és a bor kapcsolata nem korlátozódhat egy-egy sikeres megbeszélés utáni koccintásra; a borkóstolókon pedig lehetőséget kell biztosítani, hogy az üzleti résztvevők ne csupán a borászokkal, hanem egymással is ismerkedjenek – ez a felismerés vezette a Business Wine alapításához.

Indul a gasztroszezon a Balatonon

2015-10-20 10:33:00

Rendhagyó szezonnyitó gasztro-házibulit tartottak a Balaton északi partján, a csopaki strandon az elmúlt hétvégén: a Tihany-Balatonfüred-Csopak-Paloznak-Alsóörs regió legjobb vendéglátósai és borászai összeálltak, hogy megmutassák, ősszel, sőt télen is van miért a Balatonra látogatni.

Újabb sztárséf az Air France fedélzetén

2015-10-04 18:54:00

Október elsejétől Francois Adamski gourmet menüsorát kóstolhatják az Air France Business osztályának utasai. Már a párizsi Charles de Gaulle repülőtérről induló hosszú távú járatok mellett számos közép távú járat fedélzetén is elérhetőek a francia ételek.

Jamie Oliver Budapesten nyitja első közép-európai éttermét

2015-10-01 15:42:00

Jamie Oliver és a Zsidai Gasztronómiai Csoport a nemzetközi terjeszkedés következő állomásaként Közép-Európában is megnyitja első Jamie's Italian éttermét. A nyitás 2016 tavaszára várható Budapest történelmi központjában, a Budai Várban, a Mátyás templomtól pár lépésre.

Saját palackot kapnak a szekszárdi borok

2015-09-24 14:20:00

Szeptember közepén válnak elérhetővé az első, szekszárdi palackba töltött borok. A borvidék nevét magán viselő üvegbe kizárólag szekszárdi kadarkák, kékfrankosok és bikavérek kerülhetnek.

Olaszrizling Október - Nagy Olaszrizling Kóstoló

2015-09-17 13:12:00

Az olaszrizling hazánk egyik legjelentősebb fajtája, hiszen a legnagyobb területen termesztett fehér szőlő, és szinte mindegyik borvidéken megtalálható. Októberben számos rendezvény e fajtát állítja fókuszba.

Frittmann lett az év pincészete

2015-09-09 11:03:00

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Magyar Bor Akadémia és a Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetsége által 2002-ben alapított Év Pincészete-díjat idén a kunsági Frittmann János és Frittmann István nevével fémjelzett borászat nyerte el.

Ismét Business Wine a Vigadóban

2015-08-27 14:29:00

Szeptember 4-én, pénteken újra a Pesti Vigadó épülete ad otthont a borkóstolással egybeépített üzleti kapcsolatépítő rendezvénynek.

Fedélzeti borverseny, 10 ezer méteren

2015-07-22 18:34:00

Különleges borkóstolón vehettek részt a múlt héten a KLM San Franciscoba tartó járatának World Business Class utasai, akik Thérèse Boer sommelier vezetésével három fehér és három vörösbort ízlelhettek meg. A két legjobb bor szeptembertől folyamatosan elérhető lesz a fedélzeten.

Tetőbár az Aria Hotelben

2015-07-17 18:31:00

A Bazilika és a budai hegyek panorámájával, a ház koktéljaival és italkülönlegességekkel várja vendégeit az Aria Hotel Budapest High Note bárja, a Hercegprímás utcai szálloda tetején.

Demeter Csaba lett a legjobb egri borász

2015-07-16 14:50:00

A történelmi borvidéken immár 17. alkalommal adták át Az év egri bortermelője díjat, ezúttal Demeter Csabának. Az Egri Hegyközség tagjai minden évben szavaznak arról, melyik helyi borászt illetheti meg ez a kitüntetés, és ez alapján a hegyközség kilenctagú választmánya dönt végül.

i-Burger, avagy innovatív F&B koncepció az ibisnél

2015-07-07 12:42:00

Július elsejétől az ibis Budapesten is bemutatja új F&B koncepcióját, az i-Burgert az ibis Budapest Aero-ban. Kedvenc burgerét a vevő akár magával is viheti, ugyanis a márka - a szállodaiparban elsőként - bevezette az elviteli szolgáltatást az i-Burger teljes kínálatára.

Új étterem a Gresham Palotában

2015-07-02 12:59:00

Nevéhez hű sokszínűséget kínál a budapesti belváros legújabb étterme, a Kollázs - Brasserie & Bar a Four Seasons Hotel Gresham Palace-ban.

Business Wine Elit – üzleti csúcstalálkozó a Vigadóban

2015-06-25 12:14:00

A soron következő, július 2-i nyárindító Business Wine Elit eseményen kifejezetten felsővezetők mutatkozhatnak be egymásnak, méghozzá mindezt a Pesti Vigadó Panoráma folyosón egy olyan környezetben és olyan eleganciával fűszerezve, ahogy arra még nem volt példa hazánkban. ​

VinCE Balaton: borfesztivál a vízen és a parton

2015-06-23 11:56:00

Július 2-5. között harmadik alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Tagore sétányon, az ország egyik legszebb vízpartján a VinCE Balaton borfesztivált.

Auvergne a Larusban

2015-06-17 14:49:00

A Gallok ismét Budára látogatnak, vagyis folytatódik a Larus Étterem sikeres rendezvénysorozata – ezúttal Auvergne tartomány ízeivel ismerkedhetnek az érdeklődők június 18-20. között.

Pezsgőzni egész évben érdemes!

2015-06-17 09:50:00

A Pezsgő Szalonnal folytatódik a Winelovers tematikus rendezvényeinek sora: a június 20-án rendezett eseménnyel a szervezők azt szeretnék minél több borkedvelőnek bebizonyítani, hogy pezsgőspalackot nemcsak születésnapi ünnepségeken és decemberben érdemes bontani, hanem az év bármely napján.

A Szigetközi a világ legjobb termékei között

2015-06-02 14:16:00

A brüsszeli székhelyű Monde Selection Nemzetközi Minőségügyi Szervezet független, szakmai zsűrijétől a legmagasabb minősítést, Nagy Aranyérmet kapott Szigetköz vize.

Paprikáscsirke-kreációk a Gourmet Fesztiválon

2015-05-12 13:55:00

A legjobb fővárosi és vidéki éttermek tálalásában különleges paprikáscsirke-kreációkat kóstolhatnak az 5. Gourmet Fesztivál látogatói május 21. és 24. között a budapesti Millenáris parkban, ahol a legkiválóbb borászatok, cukrászdák és a gasztrovilág egyéb jeles képviselői is bemutatkoznak.

A Loire-völgy Budán

2015-05-12 10:10:00

A „Gallok Budán - Francia gasztronómia a Larus Étteremben" programsorozat negyedik felvonásaként május 14-től, három napon át a Larus Étterembe költözik Loire-völgye régiója - egy csodálatos vidék, amelynek 800 négyzetkilométerén lenyűgöző kastélyok, apátságok és kertek váltják egymást.

Business Wine a Vigadóban

2015-05-07 10:33:00

A Gresham Palota után májusban a gyönyörűen felújított Pesti Vigadó épületében folytatódik a Business Wine borkóstoló és üzletember-találkozó. Az elővételes jegyek május 9-ig kaphatóak.

Látványkonyha a Kempinskiben

2015-05-06 11:53:00

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest konferenciaszintjén kialakított The Kitchen új minőséget képvisel a rendezvényhelyszínek közöt​​t, hiszen a modern, jól felszerelt látványkonyhában a Kempinski mesterszakácsai interaktív módon adják át tudásuk legjavát a konferenciavendégeknek.

Ausztria borai Budán

2015-04-30 13:34:00

Áprilistól a zöld veltelini, rizling vagy kékfrankos rajongók még közelebb érezhetik Ausztriát, hiszen a KisBécs a budai zöldövezetben kínál osztrák borokat, hozzájuk illő ételekkel.

Szezonnyitó hosszú hétvége a legkisebb borvidéken

2015-04-30 11:09:00

Az újjászületését élő Somlói borvidék május első hétvégjén tartja nagyszabású szezonyitó eseményét 15 neves pincészet részvételével. A Nyitott Pincék rendezvény egész hétvégén bemutatókkal, kóstolókkal, és borászvendégekkel várja a látogatókat, akiket különleges „busz” szállít a helyszínek között.

Telt házzal folytatódott a Business Wine

2015-04-23 16:30:00

A borkóstolóval egybeépített kapcsolatépítésre létrejött Business Wine harmadik kiadása is nagy sikert aratott, a Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest telt házat vonzott április 18-án.

Megnyílt a Márga Csopakon

2015-04-23 16:02:00

A csopaki Szent Donát birtok korábbi étterme ezentúl a borvidék jellegzetes kőzetéről elnevezett Márga Bisztróként működik tovább, a helyi ízekre alapozva.

Émile: Buda új találkozóhelye

2015-04-23 15:57:00

Egy nagypolgári villa átalakításával, gyönyörű kerttel, otthonos hangulatú étteremmel, cukrászdával, bárral és különtermekkel nyitott meg Budán az Émile, amely a családokat és az üzleti rendezvényeket egyaránt várja.

Házhoz jön a KLM borválogatása

2015-04-21 14:54:00

2015. április 20-tól a KLM World Business Class osztályon kínált borok már házhoz is rendelhetők a SpecialBite weboldalról.

Megnyílt az ÉS Deli a Kempinskiben

2015-04-16 12:33:00

A Kempinski Hotel Corvinus földszintje új hellyel gazdagodott: a Zsidai Gasztronómiai Csoporttal való sikeres együttműködés következő lépcsőfokaként megnyílt az ÉS Deli.

Business Wine: áprilisban a Four Seasonsben

2015-04-09 12:54:00

Hatalmas az érdeklődés a Business Wine következő kóstolója iránt, amelynek április 18-án a Four Seasons Gresham Palace Budapest ad otthont. A program – a helyszínhez hasonlóan – igazán stílusos lesz.

Áprilisban középpontban a kékfrankos

2015-04-08 12:37:00

Az egész áprilisban tartó Kékfrankos MOST! rendezvénysorozat központi kóstolója 2015. április 25-én lesz a Sofitel Budapest termeiben, ahol több mint hatvan hazai és határon túli pincészet kékfrankosaival és kékfrankosalapú házasításaival ismerkedhetnek a borkedvelők.

Kóstolófesztiválra készül Párizs

2015-04-02 14:37:00

Május 21-24. között, Michelin-csillagos séfek részvételével rendezik meg az első Taste of Paris nevű kóstolófesztivált a francia fővárosban.

Jövőre Magyarországra jön a Bocuse d’Or európai döntője

2015-03-31 16:09:00

2016. május 10-11-én a budapesti Hungexpo ad otthont a világ legrangosabb séfversenye, a Bocuse d’Or európai döntőjének, ahol kiválasztják, mely országok vehetnek részt a Bocuse d’Or 2017-es lyoni világdöntőjén.

Tokaj Grand 2015: találkozás a borvidékkel

2015-03-26 09:44:00

Az idén először megrendezendő Tokaj Grand Nagy Tokaji Kóstolóval a Winelovers a nemzetközileg legismertebb, hazánkban pedig az egyik legkedveltebb borvidékünket állítja a középpontba márciusban.

Idén a paprikás csirke kerül a Gourmet Fesztivál fókuszában

2015-03-25 12:46:00

A két évvel ezelőtti gulyás és a tavalyi rakott krumpli után most a paprikás csirke kerül a pünkösdi hétvégén, vagyis május 21-24. között a Millenárison megrendezett Gourmet Fesztiválon.

Egri borétterem Budapest belvárosában

2015-03-23 13:39:00

Az Eiffel Palace irodaházban nyílt meg a St Andrea Wine & Gourmet Bar, ahol az ismert egerszalóki pincészet a borokat és a gasztronomiát egyaránt fókuszba állítja.

Sikeres üzleti kóstoló

2015-03-18 10:23:00

Telt házat vonzott a Business Wine második kiadása március 14-én a Duna Palotában. A közel 300 résztvevős rendezvény sétáló borkóstoló közben hozta össze egymással az üzletembereket.

Gallok Budán – a Közép-Pireneusok ízeivel

2015-03-12 14:19:00

A sikeres gasztronómiai programsorozat folytatódik a Larusban, ahol március 19-21. között a Közép-Pireneusok (Midi-Pyrénées) gasztronómiai régiójának ételeivel várják a vendégeket. Két menü, autentikus és átdolgozott formában, az ételek külön-külön és egyben, hét fogásos menü formájában is kérhetők.

Immár négy Michelin-csillag Budapesten

2015-03-11 14:44:00

A 2015-ös Michelin Guide-ban újabb budapesti étterem, ezúttal a Tanti nyerte el az egycsillagos minősítést.

VinCE Awards: tíz díj a legjobbaknak

2015-03-09 11:24:00

Idén először díjazták a legjobb szakmai teljesítményeket a VinCE Budapest díjátadóján, ahol a borvilághoz szorosan köthető területeken keresték a leginspirálóbb hazai példákat.

Három estére újjászületik az El Bulli

2015-02-27 16:47:00

Csupán három estére, de megidézik a világ egyik leghíresebb éttermét, az El Bullit márciusban, a különleges vacsorákat kilenc világhírű séf készíti majd el, akik összesen 22 Michelin-csillagot tudhatnak magukénak.

Sztárszakácsnő az Air France fedélzetén

2015-02-25 15:03:00

A héten Anne-Sophie Pic, az Air France új sztárvendég séfje főz a Párizsból New Yorkba tartó AF008-as járaton, akinek a menüsorát az elkövetkező hat hónapban élvezhetik az utasok.

VinCE Awards a leginspirálóbbaknak

2015-02-19 11:44:00

A VinCE Budapest Wine Show a nemzetközi véleményformálók, a hazai szakma és borkedvelők találkozóhelye, ahol idén először rendezik meg a VinCE Awards díjátadót. A csúcsborok helyett ezúttal a szakmaiságot díjazzák; az előremutató példákat és a borvilágot intenzíven formáló eredményeket.

Francia ízek Budán

2015-02-16 14:57:00

A Larus Étterem csapata és Várvizi Péter séf rendszeres gasztronómiai programsorozatot indít, “Gallok Budán, avagy Francia gasztronómia a Larusban” címmel.

Aktuális szám 2017/2

A Business Traveller Hungary nyári számának tartalmából

Business Traveller Hungary hírlevél