Közlekedés

Szeptemberben is folytatódik a növekedés a debreceni repülőtéren

 |  Forrás: Business Traveller Hungary  |   2017. október 5. csütörtök 13:37
Minden idők legerősebb szeptemberi utasforgalmát produkálta a Debrecen Airport: 26%-kal többen -az előző év azonos időszakához képest- mintegy 31 750 légi utas vette igénybe Magyarország második legforgalmasabb repülőterét.

Tamás László, a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója a 2017-es szeptemberi és első háromnegyed éves eredményeket összegezve elmondta: „A repülőtér első kilenc havi utasforgalmát a javuló kihasználtságot mutató menetrend szerinti járatok mellett a különösen élénk nyári charterforgalomnak köszönhetjük. Idén már bőven több légi utasunk volt mint Debrecen és Hajdúszoboszló lakóinak száma összesen.

Az év utolsó 3 hónapját tekintve is optimisták vagyunk, hiszen az előfoglalási trendek biztatóak és a kereslet is stabil. Március végétől kezdve már összesen hét európai és izraeli régióval van közvetlen menetrend szerinti összeköttetése Debrecennek. 2017-ben még jelentősebb turistaforgalmat prognosztizálunk Debrecenben illetve a kelet-magyarországi régiókban és a határokon túl is.

Az ukrán állampolgárok számára június 11-én életbe lépett EU-s vízummentesség kedvezően hat a Kárpátaljáról Nyugat-Európába és Izraelbe induló turistaforgalomnak és a charterjáratoknak is. További növekedést várunk az érkező külföldi turisták által eltöltött vendégéjszakák számában illetve a régió szállodáinak kihasználtságánál is. 2017. december 18-án indul az új Moszkva járat, amellyel 8-ra bővül a menetrend szerinti járatok száma a Debrecen Airportról és a régiós repülőterek közül egyedül Debrecenből lesz közvetlen légi összeköttetés az orosz fővárosba.

A nyári hónapokban közel 108 000 légi utas fordult meg a Debrecen Airporton, és élénkül a kereslet Hajdú-Bihar megye lakói mellett Szabolcs-Szatmár-Bereg, BAZ és Békés megye településeiről is.”

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Szavazatok száma: 4
Aktuális szám 2017/3

A Business Traveller Hungary őszi-téli számának tartalmából

Business Traveller Hungary hírlevél