Közlekedés

Januártól a Tegelre is repülne az easyJet

 |  Forrás: turizmus.com  |   2017. november 30. csütörtök 15:34
A brit légitársaság a német főváros "nyugati" repülőteréről is repül majd, ha az Európai Bizottság jóváhagyja, hogy átvegye az airberlin 25 gépét.

Carolyn McCall leköszönő vezérigazgató így vázolta a tervet: „A lépés a Schönefelden és Tegelen működő legnagyobb rövidtávon repülő légitársasággá teszi az easyJetet” - számolt be a fvw.com.

A légitársaság pillanatnyilag csak a volt kelet-berlini Schönefeldről repül. Thomas Haagensen, az easyJet Europe Németországért felelős ügyvezető igazgatója azt nyilatkozta a német médiának, hogy az airberlin 25 gépének átvétele képessé teszi a légitársaságot, hogy jövőre megtriplázza kapacitását Németországban. „Most évi hatmillió berlini utasunk van. Az airberlin fel- és leszállási engedélyeivel ez a szám elérheti a 16 milliót.”

Haagensen megerősítette, hogy belföldi és európai járatokat is fognak indítani Tegelről. Az easyJetnek Németországban 8,2 millió utasa volt 2017 szeptember végégig, ami 8 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.

Berlin-Schönefelden, ahol a légitársaságnak 12 gépe van, 11 százalékkal 5,3 millióra nőtt az utasok száma. Jövőre az utasok száma várhatóan megduplázódik.

Januárban 14 géppel kezdenek Tegelen, és 2018 júliusára mind a 25 gépet forgalomba állítják. Tervezik azt is, hogy a hamburgi bázist az onnan működtetett három géppel a jövő év tavaszán áthelyezik Berlinbe, mivel nem tudta megszerezni a második helyet a legnagyobb észak-német városban. A légitársaság stratégiája az, hogy minden bázisrepülőterén a legnagyobbá vagy a második legnagyobbá válik.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Szavazatok száma: 11
Aktuális szám 2017/3

A Business Traveller Hungary őszi-téli számának tartalmából

Business Traveller Hungary hírlevél