Közlekedés

Egymillióan neteztek az Emirates fedélzetén

 |  Forrás: Business Traveller Hungary  |   2018. április 11. szerda 11:56
Rekordot döntött ez Emirates légitársaság: márciusban több mint 1 millió - egészen pontosan 1 037 016 - utas használta a fedélzeti Wi-Fi szolgáltatást repülés közben.

Az utazók többnyire mobileszközökkel kapcsolódtak az internetre: több mint 94 százalékuk okostelefonon keresztül netezett, a felhasználók között pedig kétszer annyi volt az iOS, mint az Android operációs rendszerrel rendelkező készülék. Tablettel csak az utasok 2 százaléka csatlakozott a világhálóra, a többiek pedig laptopot vagy más eszközt használtak.

A vezetéknélküli hálózat az Emirates flotta gépeinek 98 százalékán elérhető, többek között az összes A380-as, B777-300ER és B777-200LR repülőgéptípuson. Minden utas számára 20 MB ingyenes adatforgalmat biztosítanak, az Emirates Skywards hűségprogram tagjai pedig exkluzív szolgáltatásokat is igénybe vehetnek a tagsági szintjüktől és az utazási osztályuktól függően (a First és Business osztályon utazók például korlátlanul élvezhetik a Wi-Fi szoltáltatást). Márciusban tízből kilenc utas használta ki az ingyenes adatforgalom nyújtotta lehetőségeket, és jelentkezett be díjmentesen.

 

Az egy utasra jutó legmagasabb adatmennyiséget egy Emirates Skywards hűségprogram tag használta, aki a Dubajból Johannesburgba tartó útja során végig a világhálón szörfölt, és 4,9 GB adatforgalmat bonyolított.

A hálózati kapcsolat bővítésének köszönhetően az Emirates folyamatosan fejleszti a fedélzeten elérhető sávszélességet. Az internetkapcsolat ma már alapvető szolgáltatás és egyben elvárás is az Emirates utasok részéről, amit az is jól mutat, hogy a fedélzeti Wi-Fi iránti igény minden hónapban folyamatosan növekszik. Márciusban a legtöbben az EK215-ös, Dubaj-Los Angeles járaton csatlakoztak a világhálóhoz: összesen több mint 6 000 utas használta a fedélzeti Wi-Fi-t.

Az Emirates élen jár mind az internetkapcsolat, mind a fedélzeti szórakoztatórendszer innovatív fejlesztésében: 2008-ban például elsőként engedélyezték a mobiltelefonok használatát a fedélzeten, 1992-ben pedig szintén elsőként szerelték fel a teljes repülőgépflotta üléseit beépített TV képernyőkkel. Ma a légitársaság kínálja a legátfogóbb és legkorszerűbb szórakoztatási és hálózati szolgáltatásokat a felhők felett: az Emirates díjnyertes ice fedélzeti szórakoztatórendszere több mint 3 500 csatornát tartalmaz, és hétszáznál is több film közül válogathatnak az utasok a világ minden tájáról. Ez a páratlan tartalmi változatosság a jövőben tovább bővül, még több lehetőséget kínálva az Emirates fedélzetén utazók számára

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Szavazatok száma: 0
Aktuális szám 2017/3

A Business Traveller Hungary őszi-téli számának tartalmából

Business Traveller Hungary hírlevél