Közlekedés

Diszkont légitársaságot alapított az Aeroflot

 |  Forrás: MTI  |   2013. október 11. péntek 14:31
Dobroljot néven diszkont légitársaságot hozott létre az Aeroflot orosz légitársaság - idézte a Yahoo News hírportál az AFP hírügynökség jelentését.

"A költségek csökkentésének köszönhetően a diszkont légitársaság a vasúti jegyárakkal tud majd versenyezni" - közölte az Aeroflot vezérigazgatója, Vitalij Szaveljev az új társaságot bemutató sajtótájékoztatón, Moszkvában. A társaság anyavállalatához, az Aeroflothoz hasonlóan Boeing és Airbus gépekkel repül majd.

A nem dönthető ülésekkel felszerelt és üzleti osztállyal sem rendelkező repülőgépekre a jegyár mintegy 40 százalékkal lesz alacsonyabb a konkurens légitársaságokénál. 
A Dobroljot első járatait 2014 közepétől Moszkva Domogyedovo és Szentpétervár, valamint nyolc másik oroszországi célállomás között indítja el összesen nyolc Boeing 737-800 típusú gépből álló flottájával. A társaság azonban csak akkor kezdi meg működését, ha Oroszország megváltoztatja azokat a jelenleg érvényben lévő törvényeket, amelyek megtiltják a csak interneten árult és vissza nem téríthető jegyek értékesítését a légitársaságoknak - hangsúlyozta Szaveljev. "Erre várakozásaink szerint az év végéig sor kerül" - mondta.
A Dobroljot nevet eredetileg a mostani Aeroflot viselte működésének első nyolc évében, 1923 és 1930 között. 
Oroszországban két kísérlet is történt már diszkont légitársaságok alapítására, az Avianova és a Sky Express társaságok azonban 2011-ben beszüntették működésüket. 
A külföldi diszkont légitársaságok közül az easyJet márciusban indított járatot London és Moszkva között, szeptemberben pedig a Wizzair Budapest és Moszkva között.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Szavazatok száma: 47
Aktuális szám 2017/3

A Business Traveller Hungary őszi-téli számának tartalmából

Business Traveller Hungary hírlevél