Hírek

VI. Gépjármű Flottamenedzsment IIR szakfórum

 |  2011. szeptember 7. szerda 15:28

2011. szeptember 27-28.
Hungaroring

Hibridek, elektromos autók, léghajtású járművek... - Ismerje meg és próbálja ki a jövő hírnökeit!

Hungaroring, 2011. szeptember 27-28.

A hazai személyautó-kereskedelem az elmúlt fél évben a lassú talpraállás jeleit mutatta, amelynek elsődleges hajtóerejét a cégautó piac a tavalyi évhez viszonyított dinamikus növekedése eredményezte. Az IIR Magyarország idén szeptember 27-28. között immár hatodik alkalommal teremt fórumot a gépjármű flottakezeléssel kapcsolatban felmerülő újdonságok megismertetésére, valamint a korábbi tapasztalatok megvitatására az érdeklődők számára.

Ült már igazi versenyautóban? Az idei szakfórumnak ezúttal a Hungaroring ad otthont, amely a két napos eszmecsere mellett további izgalmas programokat kínál az esemény látogatóinak, úgymint flottaautók és több száz lóerős LOTUS luxus versenyautók kipróbálása, Suzuki terepjárók tesztelése az Adventure Parkban.

A VI. Gépjármű Flottamenedzsment IIR szakfórum első napját szakmai együttműködő partnerünk részéről Lévai Gábor (főtitkár, Magyar Lízingszövetség), illetve a helyszínt biztosító együttműködő partnerünk részéről Gazsi Júlia (vezérigazgató-helyettes, Hungaroring Sport Zrt.) köszöntői nyitják meg. A megnyitót követően Walter Csaba (értékesítési igazgató, Hungaroring Sport Zrt.) rövid bemutató előadását hallhatjuk a Hungaroring létesítményeiről.

Piaci körképet hallhatunk a gépjármű flották jelenéről és jövőjéről, majd Pesoldt Ferenc (vezető instruktor, Vezetéstechnikai Centrum Hungaroring) osztja meg tapasztalatait az üzemanyagmegtakarítást megcélzó vezetői tréningekkel kapcsolatosan. Szó lesz a különböző pénzügyi lehetőségekről a flottafinanszírozás megkönnyítése érdekében, illetve ezt tovább elemezve, megismerhetik az online üzemanyagkártyák alkalmázásnak pozitívumait Bors Lilla (marketing tanácsadó, Shell Hungary Zrt.) tolmácsolásában.

Dr. Lambertus József (osztályvezető, Nemzeti Adó- és Vámhivatal) a cégautó piacra vonatkozó adószabályokról és a várható változásokról számol be az érdeklődőknek. A nap első kerekasztal-beszélgetése keretében Borsos Jenő (flotta szakértő, Avis Lease Autóflotta Kft.), Szabó György (flottakezelési üzletágvezető, Ivanics Autópark-kezelő Kft.) illetve Makkai Gergely (Fleet Manager, EGIS Nyrt.) vitatják meg a tendereztetésben rejlő lehetőségeket a költségoptimalizálás szemszögéből.

Ezt követően újabb kerekasztal-beszélgetésre kerül sor, amely során Bácsi János (logisztikai vezető, Zwack Unicum Zrt.), Deli László (senior soft FM manager, Vodafone Magyarország Zrt.), Horváth László (Car Fleet Koordinátor, GlaxoSmithKline), Makkai Gergely (Fleet Manager, EGIS Nyrt.) illetve a beszélgetés moderátoraként Lévai Gábor (főtitkár, Magyar Lízingszövetség) osztják meg saját nagyvállalati tapasztalataikat a flottakezelés területéről.

A nap záró előadásán Dr. Tátrai Tünde (jogi és közbeszerzési szakértő, egyetemi adjunktus, Budapesti CorvinusEgyetem) ismerteti a hallgatóságot a közbeszerzéssel kapcsolatos törvény újdonságairól.
A második nap Erdélyi Péter (elnök, Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete) elnöklete mellett zajlik és döntően a nem is túl távoli jövő környezettudatos gépjármű flottáiról hallgathatnak a résztvevők érdekességeket. Ennek megfelelően Dr. Szlivka Ferenc (egyetemi tanár, Dunaújvárosi Főiskola) ismerteti a hallgatóságot a ma és a jövő autós technológiáiról és a délután folyamán megtekinthető lesz egy léghajtásos jármű. A hibrid és elektromos autók műszaki fókuszú bemutatásáról Szécsényi Gábor (főszerkesztő-helyettes, Az Autó magazin) illetve Karner Miklós (rovatvezető, Az Autó magazin) gondoskodnak. A továbbiakban Molnár Tamás (Flottaértékesítési Menedzser, Fleet Sales Manager, Mercedes-Benz Hungária) számol be a Mercedes-Benz innovációiról és környezettudatosságra való törekvéseiről. Tovább feszegetve a zöld flotta kérdéskörét Pesti Tímea (kereskedelmi igazgató, LeasePlan) a zöld flotta előnyeiről tart majd előadást. Ezt követően kerül majd terítékre a környezettudatosság és a társadalmi felelősségvállás kérdése egy kerekasztal beszélgetés keretében. Ennek során az alábbi vállalatok képviselőinek véleményét hallgathatják meg a jelenlévők: (Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete, Microsoft Magyarország, Coca-Cola Magyarország Kft., BKV Zrt., E.ON Gazdasági Szolgáltató Kft.).

Regisztráció a rendezvényre és további információk: www.iir-hungary.hu

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Szavazatok száma: 36
Aktuális szám 2017/3

A Business Traveller Hungary őszi-téli számának tartalmából

Business Traveller Hungary hírlevél