Hírek

Tovább nőtt a kínai turisták száma

 |  Forrás: turizmus.com  |   2017. október 19. csütörtök 22:14
Összességében tizenhárom százalékkal emelkedett a Kínából kiutazók száma 2016-ban az előző évhez képest, a bővülés főleg az üzleti utakban érezhető.

Ezzel az ázsiai ország megerősítette pozícióját a világ legfontosabb küldőpiacai között.

A World Travel Monitor elemzéséből kiderül: a kínaiak 51,2 milliószor utaztak külföldre 2016-ban, és ez az adat nem tartalmazza a makaói és hongkongi utazásaikat. Ez előző évhez képest 6 millióval több nemzetközi utat, 13 százalékos növekedést jelent. A világátlag ehhez képest mindössze négy százalék volt.

Kína ezzel megerősítette pozícióját Németország, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság után, a világ negyedik legnagyobb küldőpiacaként és tovább növelte előnyét az utána következő Franciaországgal szemben.

Négyből három kínai turista az Ázsia és Csendes-óceáni térségen belülre utazik nemzetközi utazásai során. Az öt legkedveltebb desztináció, köztük Thaiföld és Dél-Korea pedig régióján belül található. A hatodik legkedveltebb úti cél az Egyesült Államok volt 2016-ban, ahova 2,8 milliószor utaztak.

A legkedveltebb európai desztinációk Németország, Spanyolország, Franciaország, Svájc és Ausztria. A hét éve tartó növekvő érdeklődés a kontinens irányába azonban 2016-ban visszaesést mutatott az előző évhez képest. A nemzetközi utazások mindössze 16 százaléka irányult Európába.

A kínai turisták 80 százaléka szabadidős célból utazik külföldre. Emellett, még ha a rokon- és barátlátogatásokat le is vonjuk, a kínai turisták (72 százalék), jóval magasabb arányban utaznak szabadidős célból, mint a világátlag, mely 57 százalék.

Bár az üzleti célból utazók aránya 2016-ban mindössze 15 százalék volt, ez mégis 22 százalékos növekedést jelentett 2015-höz képest, ezzel szemben a szabadidős utazások mindössze 11 százalékkal növekedtek. Az átlagos vendégéjszaka-szám is emelkedett, mely 2016-ban már közel 6 éjszakát tett ki.

A külföldre utazó kínai turisták körülbelül 75 százaléka szállodában szállt meg utazásaik során 2016-ban, az utazások során 52 százalékban négy- és ötcsillagos szálláshelyeken foglaltak. Ez nagyban eltér a világátlagtól, mely 39 százalék.

A kínaiak utazásukhoz a repülőgépet részesítették előnyben, több mint 80 százalékuk választott ezt 2016-ban.. Ez szintén jóval magasabb, mint a világátlag, mely mindössze körülbelül 60 százalék.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Szavazatok száma: 16
Aktuális szám 2017/3

A Business Traveller Hungary őszi-téli számának tartalmából

Business Traveller Hungary hírlevél