Hírek

Multifunkcionális sportcsarnok épül Kaposváron

 |  Forrás: MTI  |   2017. augusztus 14. hétfő 17:26
Nemzetközi sportesemények és több mint 4000 fős kulturális rendezvények megtartására is alkalmas, multifunkcionális épület lesz a Kaposvár Aréna, amely hatmilliárd forintból 2019 elejére készül el.

A Kaposvár Aréna a kosár-, a röp- és a kézlabdázók edzéseihez, mérkőzéseihez modern körülményeket, a hazai és nemzetközi mérkőzések közönségének 3040 ülőhelyet biztosít, de az ide szervezett kulturális eseményekre több mint négyezer embert is fogadni tud.

Az új csarnok építésével párhuzamosan az 1983-ben épült régi felújítása is megkezdődött. Az épület új homlokzati szigetelést kap, kicserélik a nyílászáróit, az aulája igazi közösségi térré alakul, a létesítmény köré járdát építenek a biztonságos közlekedés érdekében. A modernizációnak köszönhetően a körcsarnoknak is nevezett ingatlan ezer helyett 1300-1500 ember egyidejű fogadására is alkalmassá válik. Az épület rekonstrukciója két ütemben zajlik majd, és a város önerejével együtt mintegy egymilliárd forintba kerül.

Szita Károly polgármester a bejáráson hangsúlyozta: mindkét építkezés a kormány támogatásával, a Modern városok program révén valósulhat meg.

Diós András, az aréna kivitelezését végző ZÁÉV Zrt. projektfőmérnöke az MTI érdeklődésére elmondta: az új sportcsarnok kavicsalakú lesz, külsejét karcolásmentes lemezzel borítják, amely ellenáll a "pusztakezes" rongálási kísérleteknek, felülete pedig speciális szerekkel tisztítható lesz.

Az épület legnagyobb újdonsága multifunkcionális kialakítása: a motorosan mozgatható mobillelátóknak köszönhetően akár a teljes, kétezer négyzetméteres küzdőtér is használható, amelyen így egyszerre több csapat is edzhet. A kaposvári a győri arénánál kisebb, de belső kialakítását tekintve szinte ugyanolyan lesz.

Fotó: kapos.hu

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Szavazatok száma: 33
Aktuális szám 2017/3

A Business Traveller Hungary őszi-téli számának tartalmából

Business Traveller Hungary hírlevél