Hírek

Felavatták a DHL Express új központját

 |  Forrás: Business Traveller Hungary  |   2017. november 8. szerda 14:56
A DHL Express november elején felavatta új, 13 000 m2-es központját a Budapest Airport Business Parkban. A létesítmény egy 6 000 m2-es, a vállalat igényeire szabott raktárból, egy 2 400 m2-es irodakomplexumból és egy 4 500 m2-es munkaterületből áll.

A zöldmezős beruházás összértéke 8 milliárd forint (25 millió euró).

Az új raktárban helyet kapott az ultramodern, teljesen automatizált szortírozó rendszer, amely óránként 6 000 csomag válogatását végzi, és osztja el Lipcsébe, a DHL európai központjába tartó repülőgépekre. Az új szortírozó rendszernek és a megnövelt árufeldolgozó kapacitásnak köszönhetően a DHL Express azt tervezi, hogy futárai még korábban indulnak majd, és később érkeznek vissza az új telephelyre. A hosszabb kiszolgálási időszak alapján a vállalat várhatóan bővíteni tudja prémium szolgáltatásai körét és lefedettségét is. Az új központ több mint 200 munkavállalót foglalkoztat.

John Pearson, a DHL Express Európáért felelős vezérigazgatója szerint Közép- és Kelet-Európa fontos növekedési régió a DHL Csoport számára. Az új létesítményünk jelentős mérföldkő a DHL Express 25 éves magyarországi történetében, és ez az egyik legnagyobb projekt, amit az elmúlt években megvalósítottak. A zöldmezős beruházásnak köszönhetően megháromszorozhatják csomagfeldolgozó kapacitásunkat, és szélesebb szolgáltatási portfóliót tudnak kínálni ügyfeleiknek.

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója hangsúlyozta: a repülőtér hosszú távú terve, hogy világszínvonalú létesítményeket és szolgáltatásokat kínáljon partnereinek, amely stabil együttműködési bázist teremt a következő évtizedekre. Folytatódik az ötéves, 160 millió eurós BUD 2020 elnevezésű fejlesztési program, melynek keretében jövőre újabb logisztikai bázis épül, Cargo City néven.

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Szavazatok száma: 28
Aktuális szám 2017/3

A Business Traveller Hungary őszi-téli számának tartalmából

Business Traveller Hungary hírlevél