Hírek

Költözés után ismét nyitva az Aeropark

 |  Forrás: Business Traveller Hungary  |   2017. június 6. kedd 11:49
A pünkösdi hétvégén már megnyitotta kapuit a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren található szabadtéri repülőgép múzeum, az Aeropark. A parkolók bővítése miatt végrehajtott költözés miatt a kiállítás egy sor újdonsággal, tisztább és kellemesebb környezettel várja a látogatókat.

A ferihegyi Aeropark a magyar polgári légiközlekedés legjavát felvonultató, egyedülálló gyűjteményből álló szabadtéri tárlat. Az egykori nemzeti légitársaság, a MALÉV legelső Li-2-es típusú repülőgépétől egészen a híres „nagyvasig” vagyis a Tuplojev TU-154 B2-ig közel negyven évet ölel fel bemutatója, ahol nemcsak számos repülőgép, hanem több föld kiszolgáló jármű, az első ILS (vagyis csehszlovák, Tesla gyártmányú) műszeres leszállító berendezés, és többféle kiszerelt repülőgép hajtómű is megtekinthető.

Az új helyen megnyitott Aeropark egy ügyesen átalakított AN-2-es felhasználásával repülőgépes játszóteret is kialakított. Nagy sikere van a repülőgép formájú virágládáknak és a betoncsíkra felfestett futópályának is. Az Aeropark területe a kiállítás mellett rendezvény és esküvői helyszínként is bérelhető, természetesen megfelelő biztonsági garanciák mellett.

Az Aeropark szervezésében folytatódnak a népszerű autóbuszos repülőtér látogatások is, amelyeken a szerencsések egy, a Malév Air Tours színeire festett Ikarus 250 típusú, légkondicionált autóbusszal járhatják be a repülőtér hatalmas területét és bepillanthatnak a légiközlekedés földi kulisszái mögé.

Az Aeropark weboldala: http://aeropark.hu/

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Szavazatok száma: 26
Aktuális szám 2017/3

A Business Traveller Hungary őszi-téli számának tartalmából

Business Traveller Hungary hírlevél