Hírek

Itt a Kia vagány kompakt crossovere, a Stonic

 |  Forrás: Business Traveller Hungary  |   2017. szeptember 28. csütörtök 13:40
A Kia most debütáló Stonicja egy valódi crossover, amely minden eddigi Kiánál jobban a vevői igényekhez alakítható, kívül és belül egyaránt.

A motorválasztékban többféle, takarékos és alacsony emissziójú benzines és dízel erőforrás szerepel, egyelőre csak kézi kapcsolású sebességváltókkal. Az új Kia Stonic kategóriájának egyik „legokosabb” modellje, számos olyan technológiai megoldással, amelyek a kezelhetőség, a biztonság, a menetkomfort és az utazási kényelem fokozását szolgálják.

Az autó minőségét a többi Kia modellhez hasonlóan egyedülálló 7 éves vagy 150 000 km-es garancia támasztja alá. A Stonic még 2017-ben, a harmadik negyedév során megérkezik az európai márkakereskedésekbe.

 

Látványos forma és személyre szabhatóság

A Stonic tervezésekor alapvető célkitűzésnek számított az európai hangulat megjelenítése. Kompakt méret és alacsonyan tartott súlypont jellemzi a karosszériát, amelyet mind formájában, mind funkcionalitásában a nagyobb Kia szabadidő-terepesei inspiráltak. Rövid első és hátsó túlnyúlásaival, elegánsan hosszú gépháztetejével, valamint alacsony magasságával a Stonic üdítően sportos jelenség, de ez nem veszélyezteti a magas üléspozíciót. Az autót körbeölelő fekete alsó burkolatok, illetve az első és hátsó védőbetétek szintén jót tesznek a megjelenésnek.

 

A B-SUV szegmensben nagyon fontos vásárlói szempont az autók személyre szabhatósága. Az autó különleges hatású ’Targa-style’ C-oszlopai természetes, könnyed megoldással kötik össze a tetőt a karosszériával – szinte tálcán kínálkozik a lehetőség a kétszínű fényezésre. A Kia Stonic vásárlói alaphelyzetben kilencféle fényezés közül választhatnak, a tető ötféle színben kérhető, összesen pedig húszféle kéttónusú kombináció adódik. A választott karosszériaszíntől függően, a tető Aurora fekete, Electric zöld, Signal vörös, Clear fehér vagy Tan narancs lehet. A sztenderd 15 colos lemez keréktárcsák helyett 15 vagy 17 colos könnyűfémek állnak rendelkezésre (extraként vagy kiviteltől függően).

A Kia Stonic a B-SUV szegmens karakteresen izgalmas, dinamikusan vezethető autója, kiemelkedő menettulajdonságokkal, ráadásul a legmodernebb fejlesztésű benzin- és dízelmotorral fut. Utastere pedig jóformán tükörképe a karosszériának, azaz egyenes vonalak és letisztult felületek jellemzik. A műszerfal középrésze enyhén a vezető felé fordul, tetején pedig szinte lebeg a HMI (human-machine interface) infotainment rendszer kijelzője. A Stonic hűtését, fűtését, szellőztetését vezérlő nagyméretű panel könnyen elérhető az érintőképernyő alatt.

A karosszériához hasonlóan, a Stonic utastere is egyedileg színezhető a vásárlók igénye szerint, összesen négyféle látványcsomaggal, amihez igazodik a kabin kárpitozása és dekorációja. A kabin bőséges helyet kínál mind a vezetőnek, mind az utasoknak, és számos praktikusan kialakított rakodóhely is található benne. A Stonic variálható, alaphelyzetben 352 literes (VDA) csomagtartójában kétlépcsős álpadló osztja fel a teret.

 

Kényelem és biztonság

A Stonic számos intuitív technológiát vonultat fel. A nagyméretű, 7,0 colos érintőképernyő alaphelyzetben rendelkezik Apple CarPlay és Android Auto szolgáltatással, on-the-go használható az Apple Maps és a Google Maps a navigációhoz, a zenehallgatás (stream), továbbá a hangvezérlés is rendelkezésre áll.

A komfortnövelő tartozékok közé tartozik a három fokozatban fűthető első üléspár, a fűthető kormánykerék, a hat hangszórós audioberendezés, a tempomat, a fényre elsötétedő belső visszapillantó, a komfort kulcskezelés és a nyomógombos motorindítás, a tolatókamera, az automata légkondicionáló, az eső- és fényszenzor, valamint a távfény asszisztens.

Az aktív biztonság érdekében, az új Kia Stonic a márka legújabb DRiVE WISE Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) technológiáját is felvonultatja, hogy segítse a vezetőket a jármű biztonságos irányításában, miközben segítséget is nyújt a felmerülő veszélyek, veszélyhelyzetek elkerülésében. Újdonságként fáradtságérzékelő Driver Attention Warning (DAW) is elérhető, ez a kimerült, álmos vezetőket próbálja megkímélni a balesetektől.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Szavazatok száma: 16
Aktuális szám 2017/3

A Business Traveller Hungary őszi-téli számának tartalmából

Business Traveller Hungary hírlevél