Hírek

Fokozott óvatosságra inti a külföldre utazókat a KKM

 |  Forrás: MTI  |   2017. július 31. hétfő 16:05
A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) sajtófőnöke szerint a biztonsági helyzet az elmúlt évtizedekhez képest most a legrosszabb Európában, a tárca ezért ismételten fokozott körültekintést kér mindenkitől, aki külföldre utazik, és javasolja a regisztrációt a konzuli szolgálat honlapján.

Menczer Tamás az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az európai terrorfenyegetettségi szint minden korábbinál nagyobb - a 2015-ös párizsi támadás óta több mint háromszázan vesztették életüket, és mintegy ezren megsérültek terrortámadások során Európában.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium ezért arra kéri az utazókat, hogy még rövid külföldi tartózkodás esetén is regisztráljanak a konzuli szolgálat weboldalán http://konzuliszolgalat.kormany.hu/), és minél pontosabban adják meg a tartózkodási helyüket. Baj esetén a külképviseleteken dolgozó munkatársak így tudnak a leggyorsabban segíteni.
Emlékeztettek arra, hogy a konzuli szolgálat honlapján országonként megtalálhatók a szükséges információk és a biztonsági besorolások. Azon országok, amelyek nincsenek besorolva, biztonságosnak minősülnek. Az első kategóriába sorolt területekre egyáltalán nem javasolja a KKM a beutazást, míg a kettes kategóriánál a beutazás fokozott biztonsági kockázattal jár. Felhívták a figyelmet arra is, hogy bizonyos országok esetében az országon belüli régiók besorolása eltérhet.

A tárca hangsúlyozta, hogy minden magyar külképviselet a hét minden napján 24 órás ügyeletet tart. Érdemes már az elutazás előtt felírni az illetékes külképviselet ügyeleti telefonszámát, és felhívták a figyelmet az utasbiztosítás szükségességére.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Szavazatok száma: 30
Aktuális szám 2017/3

A Business Traveller Hungary őszi-téli számának tartalmából

Business Traveller Hungary hírlevél