Hírek

Fedélzeti laptop-tilalom egyes útvonalakon

 |  Forrás: Business Traveller Hungary  |   2017. március 25. szombat 11:55
Március 25-től terrorveszély miatt nem lehet felvinni mobiltelefonnál nagyobb műszaki eszközt az Egyesült Államokba és Nagy-Britanniába tartó repülőgépekre bizonyos országokból.

A szabályozás a két országba Egyiptomból, Törökországból, Jordániából és Szaúd-Arábiából induló járatokra vonatkozik, de Nagy-Britannia a Tunéziából és Libanonból, az Egyesült Államok a Kuvaitból, és az Egyesült Arab Emirátusokból induló gépekre terjesztette ki. A rendelkezés orvosi műszaki eszközökre nem vonatkozik.

Az eredetileg az Egyesült Államokból indult tiltás alapja, hogy a nemzetbiztonsági szolgálatok gyanúja szerint a terrorista szervezetek – elsősorban az Iszlám Állam (IS) – már képesek arra, hogy egy számítógép akkumulátorának álcázzanak egy bombát.

A mobiltelefonnál nagyobb műszaki eszközöket csak poggyászként lehet feladni az érintett országokból indulva.

A szabályozásra reagálva az Emirates bejelentette, hogy új szolgáltatást indít, amely lehetővé teszi, hogy az Egyesült Államokba tartó utasok egészen a beszállás pillanatáig használják a laptopokat és tableteket.

Az Emirates Dubajon keresztül az Egyesült Államokba tartó utasai útjuk első felében és a dubaji átszállás során egyaránt használhatják laptopjaikat és tableteiket. Mielőtt felszállnak az Egyesült Államokba tartó járatukra, laptopjaikat és más, a szabályozás alá eső eszközüket ki kell kapcsolniuk és át kell adniuk a biztonsági szolgálatnak a beszállókapuknál. Az eszközöket, amelyek gondos csomagolást követően a repülőgép rakterébe kerülnek, a tulajdonosok az Egyesült Államok-béli célállomáson kapják vissza.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Szavazatok száma: 57
Aktuális szám 2017/3

A Business Traveller Hungary őszi-téli számának tartalmából

Business Traveller Hungary hírlevél