Hírek

Cargo-konferencia Budapesten

 |  Forrás: Business Traveller Hungary  |   2017. szeptember 20. szerda 16:15
Újabb jelentős légi szállítási konferencia házigazdája a Budapest Airport: a nemzetközi légi szállítási piac egyszerre három területét összefogó tanácskozásra 300 külföldi szakember érkezett a világ minden tájáról.

A négynapos Air Cargo Handling konferenciának – amelyre cargo légitársaságok, nagy nemzetközi logisztikai cégek és repülőterek vezetői érkeztek – a budapesti Corinthia Hotel ad otthont. A tanácskozássorozat ernyője alatt tulajdonképpen három nagy terület, a légi teheráru-szállítás, a speciális légi szállítási konténerek (ULD – Unit Load Device), valamint a különleges kezelést és hűtést kívánó, elsősorban gyógyszerészeti és biológiai termékek szakértői adnak egymásnak randevút Budapesten.

Az elmúlt hónapokban ugrásszerűen, a kétszámjegyű utasforgalmat is meghaladó mértékben nőtt a magyarországi légi teheráru-forgalom, ami részben a Budapest Airport előnyös elhelyezkedésének, részben pedig a magyar gazdaság gyorsan növekvő exportigényeinek tudható be. A Budapest Airport az elmúlt években – lépést tartva az egyre növekvő légi és földi logisztikai igényekkel – jelentős fejlesztéseket hajtott végre a cargo területén. Idén nyáron vehette birtokba a TNT és a DHL Express az ultramodern raktár és irodai komplexumból álló bázisát a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1. Termináljától nem messze. Jövőre pedig a Budapest Airport a BUD 2020 névre keresztelt repülőtér-fejlesztési programjának részeként a 2. Terminál melletti területen hozzákezd a Cargo City nevű légi szállítási bázis építésének.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Szavazatok száma: 22
Aktuális szám 2017/3

A Business Traveller Hungary őszi-téli számának tartalmából

Business Traveller Hungary hírlevél