Hírek

10 új check-in pult a 2B Terminálon

 |  Forrás: Business Traveller Hungary  |   2017. június 12. hétfő 15:42
Június elejétől tízzel több check-in pult áll rendelkezésre nyári utazási szezonban a 2B Terminálon és jelentősen bővült az indulási csarnok utasforgalmi területe.

A bővítést az utasforgalom dinamikus növekedése indokolta: májusig 14,5 %-kal volt több utas, mint tavaly, a légitársaságok pedig mintegy kéttucat új járatot jelentettek be az idei évre, aminek a fele már el is indult.

A bővítés különösen indokolt volt, hiszen a 2B terminálról indul a legtöbb utas a nyaralóhelyekre. A Budapest Airport forgalmi igazgatója, Huszka Péter elmondta: „Légitársasági partnereink majdnem 800 ezerrel több utas-ülőhelyet kínálnak a nyári menetrendi időszakban, mint 2016-ban, ami közel 8 %-os többletet jelent a nyári csúcsban. Ezért egyre több check-in pultra van szükség, hogy kiszolgáljuk a forgalmi igényeket. A 2A Terminálon tavaly volt hasonló check-in pult bővítés.”

Az új check-in pultok számára kialakított várótér a 2B Terminál indulási csarnok középső részén, a meglévő pul sorok találkozásánál kialakított széles átjárón keresztül érhető el. A terminál légi oldalán található raktárak, irodák és a tranziton belüli kiskereskedelmi egységek jelentős átrendezésével és egyben megújításával sikerült egy nagy területű, kényelmes és elegáns váróteret is kialakítani az új pultok előtt.

A Budapest Airport a forgalom gyors növekedése miatt indította el a tavalyi évben a BUD 2020 névre keresztelt, összesen mintegy 50 milliárd forintos (160 millió eurós) ötéves repülőtér fejlesztési programját. Ennek keretében már az idén átadnak egy 145 szobás új szállodát a 2B Terminál közvetlen közelében, már épül a 10 000 négyzetmétert meghaladó alapterületű új B-oldali utasmóló a nem-schengeni forgalom számára, nyáron egyszerre két csomagküldő szolgálat kap új logisztikai bázist az 1. Terminál közelében, rövidesen befejeződik az 1 futópálya betonjának a felújítása, bővülnek a repülőtéri parkoló kapacitások és elindult a légi áruszállításhoz kapcsolódó Cargo City kialakítása a 2 Terminál közelében.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Szavazatok száma: 30
Aktuális szám 2017/3

A Business Traveller Hungary őszi-téli számának tartalmából

Business Traveller Hungary hírlevél